Begeleiding tijdens de uitvaartweek

Een uitvaart moet recht doen aan de overledene en aan uw emoties. Er komt daarom veel op u af. Ik sta u daarin bij. Uw tempo en wensen zijn daarin leidend. In alle rust en met aandacht denken we samen na over de invulling van het afscheid van uw naaste. Om de uitvaart persoonlijker te maken, is veel mogelijk op het gebied van rouwkaarten, locatie van het afscheid en het rouwvervoer. Aan de hand van uw persoonlijke wensen richten we het laatste afscheid in. Alles kan en niets moet. De uitvaart hoeft niet zo te zijn als het hoort, maar moet wel zijn zoals u het zou willen.

Lees meer
Lees meer

De muziek wordt gekozen en verschillende rituelen krijgen vorm. Kinderen en/of kleinkinderen spelen misschien een rol. Mogelijk zijn er sprekers die de overledene willen eren. Steeds weer zoek ik samen met u naar de persoonlijke invulling. Gaandeweg ontstaat het draaiboek dat gedurende de uitvaartweek verder wordt aangevuld. Het is de leidraad die ervoor zorgt dat op de dag van de uitvaart alles verloopt zoals u dat graag wilt.

Zorg na de uitvaart

We hebben in de uitvaartweek intensief contact gehad. Dat is na de uitvaart ten einde. Graag kom ik enkele weken na de uitvaart nog bij u langs, indien u daar behoefte aan heeft. Samen kunnen we terugkijken op de dagen rondom het overlijden en op de uitvaart zelf.

De periode na de uitvaart kan een zware periode zijn, met name in emotionele zin. Daarbij zijn echter ook praktische zaken die geregeld moeten worden. U ontvangt van mij het boekje ‘Zorgen erna’: een duidelijke en handige leidraad voor de afwikkeling van allerlei zaken zoals de verklaring van erfrecht, afhandeling van bankzaken en mogelijke uitkeringen.

Lees meer
Lees meer

In dit digitale tijdperk laten overledenen steeds vaker een digitale erfenis na. Denk hierbij aan een Facebookpagina, LinkedInpagina en een Twitter- of Instagram-account. Ik kan u adviseren over de mogelijkheden om hier zorgvuldig mee om te gaan. Mochten er verder nog vragen zijn waarbij ik u kan helpen, dan doe ik dat graag tijdens dit gesprek. Uiteraard ben ik ook altijd telefonisch en via de e-mail bereikbaar mocht u tussentijds nog vragen hebben.

Menu